Sök
Sök Meny

Support & information

Form i fokus A app – iPadbanner

Appen Form i fokus A finns att köpa i App Store, Mac App Store samt i Google Play, och dessutom finns Form i fokus A digital.

Behöver du hjälp med appen? Eller har du förbättringsförslag? Skicka ett meddelande till support@formifokusabc.se

In English
Köp appen

Så här övar du:

Appen är enkel. Du har sju olika ordklasser att välja mellan (substantiv, verb, pronomen, adjektiv, adverb, konjunktioner och prepositioner) samt en övningskategori om ordföljd. Inom dessa åtta övningskategorier finns det sedan flera olika underkategorier (till exempel om singular respektive plural under ordklassen substantiv). Du kan när som helst nå de andra övningskategorierna genom att klicka på meny­knappen längst ner till vänster.

Klicka på den övning som du vill göra. Din uppgift är oftast att dra eller klicka rätt ord eller orddel till rätt plats. I några övningar räcker det med att klicka på rätt ord och ibland drar man streck mellan två ord. Svarar du fel så blir skärmen suddig ett kort ögonblick. När du har svarat rätt på alla frågor på den aktuella sidan blir pilen längst ner till höger blå och klickbar. Klicka då på pilen för att komma till nästa övning.

Appen kommer ihåg vilka övningar du redan har gjort. Men du kan enkelt radera delar av eller hela denna historik och göra övningarna igen. Klicka bara på papperskorgen bredvid en kategori eller gå till ”Inställningar & info” för att radera hela historiken. Under ”Inställningar & info” går det även bra att stänga av ljudet i appen.